Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 12 common:people_all_forms
Official name:
Центр дитячої та молодіжної творчості Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області
EI type:
Supplementary education institution for children and youth
Locality:
м. Корсунь-Шевченківський
Address:
19402, Черкаська обл., Корсунь-Шевченківський р-н, м.Корсунь-Шевченківський, вул. Академіка О.А.Захаренка, 2
phone number:
(047-35)2-05-98
E-mail:
rcdut-2010@ukr.net


Ми в мережі Facebook 

Наш Центр — радісна країна,
У нім дитинство золоте.
Тут щастя квітами цвіте!

Тут сміх дзвенить, усмішка сяє
І радість сонечком бринить,
І він усіх дітей єднає,
І пісня в синю даль летить. 
Вже стільки літ він всіх єднає – 
Учнівську молодь і дітей.
У світ чарівний випускає
Закоханих в життя людей.
І розвиває в них таланти,
І любить кожного без меж,
І вийшли звідси музиканти,
Художники, артисти теж. 
Бо діти всі талановиті.
Тому всього у нас тут вчать,
Щоб ви в життя йшли працьовиті,
Уміли шити й танцювать. 
Щоб ви змогли себе відкрити,
Відчути радості політ.
Дружити, чесно й світло жити,
І добрими іти у світ! 
І хай наш Центр процвітає
Багато світлих довгих літ!
Нові висоти здобуває
І йде з дітьми в чарівний світ!

     Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості – це мистецька скарбниця юних талантів, творча оселя відданих своїй справі щирих педагогів, які допомагають дитині пізнати світ і себе, долучитися до прекрасного, зробити перші відкриття, здобути перші перемоги. Тут оживають найзаповітніші мрії!

     РЦДЮТ – позашкільний навчальний заклад системи освіти району, який здійснює навчання і виховання у позаурочний час і дає дітям та юнацтву додаткову освіту, спрямовану на розвиток особистості, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та організації змістовного дозвілля. Концепція позашкільної освіти та виховання визначає, що виховна діяльність у позашкільних навчальних закладах і гуртках художньо-естетичного профілю забезпечує художньо-естетичну освіченість та вихованість особистості, здатної до саморозвитку і самовдосконалення.

    Виховання естетичних почуттів, як переконують сучасні психологічні й фізіологічні дослідження, надзвичайно важливе для розумового розвитку дитини. Естетичні емоції супроводжуються напруженням інтелектуальних сил. Це органічний сплав естетичних переживань і пізнання. Сприйняття краси пробуджує думку, наповнює її інтелектуально-естетичним змістом. Глибина розбуджених почуттів є однією із спонукальних сил творчої діяльності. Під впливом мистецтва розвиваються такі елементи творчого мислення, як образність, уява, фантазія, що активізують емоційно-чуттєву сферу людини. Пізнання мистецтва є загальновизнаним дієвим способом формування і розвитку культури особистості.

     Одним із основних напрямів діяльності Корсунь-Шевченківського районного центру дитячої та юнацької творчості є діяльність художньо-естетична, яка забезпечує розвиток творчих здібностей, обдарувань, сприяє здобуттю вихованцями в умовах позашкільного закладу художніх практичних умінь і навичок, оволодінню знаннями в сфері вітчизняної і світової культури та мистецтва. Враховуючи важливість та  виховне значення мистецтва, педагоги РЦДЮТ вважають доцільним застосування методу інтеграції різних видів мистецтва в гуртковій роботі. Розробка технології таких занять залежить від профілю та тематики конкретного заняття гуртка.

    Наша діяльність як позашкільного закладу наповнена гаслом «Кожна дитина талановита!», тому колектив постійно спрямовує свою роботу на  створення оптимальних,  сприятливих умов для особистісного самоствердження та творчої самореалізації наших вихованців.

У діловій, творчій атмосфері відбулося чергове засідання методоб’єднання керівників гуртків Центру творчості, присвячене темі «Творча майстерня сучасного педагога-позашкільника». Керівники гуртків Кравченко В.А., Миронюк О.В. підготували методичний нетворкінг «Використання ігрових технологій, арт-терапевтичних методик у роботі з гуртківцями»; презентацію електронного освітнього ресурсу «Краса і традиції злились воєдино» демонстрували керівники гуртків відділу технічної творчості Топчій О.М. і Попик В.В.; методист О.А.Лисенко надала методичні рекомендації щодо використання інноваційних, нестандартних форм та методів гурткової роботи, організації дозвілля учнів у літній період. Керівники гуртків проаналізували науково-методичну діяльність та підсумували роботу методоб’єднання у 2023-2024 н.р., окреслили основні завдання на наступний навчальний рік (О.А.Лисенко, голова МО).

14 травня о 15:45 | Лисенко О. А. | no comments

В метою розвитку професіоналізму педагогічних працівників області, удосконалення регіональної системи освіти, популяризації кращого педагогічного досвіду та впровадження новітніх технологій у педагогічну практику на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» 16-19 квітня 2024 року проходила обласна виставка-конкурс «Нова українська школа Черкащини». У заході взяли участь педагогічні працівники Корсунь-Шевченківського ЦДМТ у складі творчої групи: О.А.Лисенко, методист, автор-упорядник; К.М.Побірченко, заступник директора з навчально-виховної роботи; І.М.Ковальова, завідуюча відділом еколого-натуралістичної і туристсько-краєзнавчої роботи; О.В.Миронюк, керівник гуртка «Цікава психологія»; В.О.Гринюк, керівник гуртка «Зразкова студія української пісні «Барви Корсуня»; В.Є.Кириченко, керівник гуртка «Зразкова школа східного танцю «Лілея». У номінації «Формування ключових компетентностей учнів Нової української школи» наш авторський колектив підготував навчально-методичний посібник-збірник «Творчість під мирним небом…», у якому подано навчально-методичні матеріали щодо формування у підростаючого покоління української національної та громадянської ідентичності, патріотичного виховання у контексті викликів, зумовлених російською збройною агресією проти України; висвітлено нові акценти, сучасні підходи та форми реалізації національно-патріотичної складової освітнього процесу в умовах воєнного стану засобами позашкільної освіти, дитячих та молодіжних громадських об’єднань. На підставі рішення журі та аналізу результатів проведення виставки-конкурсу посібник «Творчість під мирним небом…» визнано таким, що має високий рівень методичного забезпечення, а його автори - педагогічні працівники ЦДМТ відзначені сертифікатами відділу освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради і нагороджені дипломами ІІ ступеня Черкаського ОІПОПП (наказ Управління освіти і науки Черкаської ОДА № 85 від 09.05.2024р.). Посібник опубліковано на сайті ЦДМТ у розділі «Колекція цифрових ресурсів» (2024 рік):

14 травня о 15:43 | Лисенко О. А. | no comments

Впродовж квітня у Корсунь-Шевченківському ЦДМТ з ініціативи ГО «Росичі» у рамках соціально-мистецького проєкту «Творчість під мирним небом» проходила регіональна виставка-конкурс малюнків «Світ навколо нас - 2024». Мета і завдання виставки-конкурсу: сприяння реалізації творчих здібностей і гармонійному розвитку особистості; виховання у підростаючого покоління почуття любові до природи рідної України, свого міста, села, краси рослинного і тваринного світу; активізація уваги учнівської молоді до значущості людини в збереженні природи, часткою якої вона є. Критерії оцінювання конкурсних робіт – дотримання умов положення; індивідуальна участь; оригінальність задуму і його відповідність завданням, темі конкурсу; творча індивідуальність і майстерність; художній смак; колірне рішення; володіння технікою, у якій виконана конкурсна робота; загальне естетичне враження та можливість емоційного впливу на глядачів. У складі журі працювали Л.В.Каракай, художниця, член літературно-мистецького громадського об’єднання «Янталка»; І.М.Ковальова, координатор місцевого осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», завідувачка відділом еколого-натуралістичної роботи; В.А.Кравченко, художник-дизайнер, культорганізатор ЦДМТ. Вітаємо переможців у двох вікових категоріях (11-13, 14-17 років) та трьох тематичних номінаціях:
- «Природа – вічний зразок мистецтва»: І місце - Собченко Лілія, Гарбузинська гімназія; ІІ місце - Бур’ян Марія, Корсунь-Шевченківський ЦДМТ; ІІІ місце - Чаплинська Єлизавета, Шендерівська гімназія; Кияшко Вікторія, Корсунь-Шевченківський ЦДМТ.
- «Природа, яку ми зберегли»: І місце - Іщенко Ніна, Гарбузинська гімназія; Клименко Ольга, Квітчанський ліцей; ІІ місце - Крутенко Аліна, Шендерівська гімназія; ІІІ місце - Руснак Дарина, Шендерівська гімназія.
- «Я малюю Світ яскравими фарбами»: І місце - Соболь Анастасія, Дацьківська гімназія; Кириленко Софія, Авторський О.А.Захаренка ліцей с.Сахнівка; Бєлікова Катерина, Корсунь-Шевченківська гімназія; ІІ місце - Масюк Софія, Стеблівський ліцей; Кравченко Карина, Корсунь-Шевченківський ЦДМТ; ІІІ місце - Кісєльніков Юрій, Шендерівська гімназія; Марченко Альбіна, Дацьківська гімназія; Динис Володимир, Завадівська гімназія.
Всім дітям висловлюємо вдячність за участь у виставці-конкурсі «Світ навколо нас», та за те, що поділилися з глядачами своєю творчістю, роздумами, світоглядом, фантазією, представленими у авторських малюнках, адже малювання, образотворче мистецтво розкриває духовний склад людини, її психологію. Багато художників підкреслювали, що малювання - це не так форма зображення, скільки спосіб чи інструмент творчого мислення. Найвідоміше визначення мистецтва малюнка належить великому Мікеланджело Буонаротті: «Малюнок, який інакше називають мистецтвом начерку, є найвища точка і живопису, і скульптури, і архітектури; малюнок є джерелом і душею всіх видів живопису та корінням будь-якої науки. Тому, хто так багато досяг, що опанував малюнок, я скажу, що він володіє цінним скарбом, тому що він може створювати образи вищі, ніж будь-яка вежа, як пензлем, так і розумом, і не зустріне стіни, яка не була б занадто вузька і мала для безмежності його фантазії».
Тож, дорогі діти, юні художники, - розвивайтеся, вивчайте образотворче мистецтво, малюйте, творіть, а літні канікули для цього найбільш підходяща пора!

10 травня о 10:55 | Лисенко О. А. | no comments

За підсумками 2023 року отримали нагороди від Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації шкільні осередки учнівського самоврядування Корсунщини (координатор О.А.Лисенко, методист ЦДМТ): Корсунь-Шевченківської гімназії №5 – за І місце у підпроєкті «Я – свідомий громадянин України», Гарбузинської гімназії – за І місце у підпроєкті «Покращуємо життя своєї громади», Корсунь-Шевченківської гімназії – за ІІ місце у підпроєкті «Патріоти на захисті Батьківщини», Квітчанського ліцею – за ІІІ місце у підпроєкті «Пишаюся тобою, рідний краю!», Дацьківської гімназії – за ІІІ місце у підпроєкті «Збережемо природу заради майбутнього», а осередок Ліги старшокласників Корсунщини – за ІІ місце у загальному рейтингу Інтернет-проєкту, та відзначено подякою Томіленко Олесю, президента нашої Ліги, ученицю Корсунь-Шевченківської гімназії. Кузьменко Владислава, лідерка учнівського самоврядування Дацьківської гімназії, нагороджена дипломом за перемогу в конкурсі відеороликів «Запрошуємо на гостину!», що проходив 26 квітня 2024 року в рамках Всеукраїнського форуму старшокласників «Liga-fest» і був присвячений 70-річчю утворення Черкаської області. Щиро радіємо за досягнення нашої молоді, зичимо учням творчої активності, бажання йти до нових звершень та успішного, щасливого майбутнього!
З вірою в ЗСУ і Перемогу України!

6 травня о 14:41 | Лисенко О. А. | no comments

2 травня 2024 року педагогічні працівники ЦДМТ у дистанційному форматі на базі КНЗ «Черкаський ОІПОПП ЧОР" взяли участь у вебінарі-практикумі «Ідеї використання нейромереж для розвитку креативності педагогів та учнів» (у рамках пролонгованих курсів підвищення кваліфікації за накопичувальною системою за комплексом сертифікаційних заходів, модератор О.В.Норкіна). У ході вебінару учасники ознайомилися з питаннями щодо визначення понять «нейромережа», «промпт», «промпт-інжиніринг», розглянули можливості штучного інтелекту при використанні в освітньому процесі для розвитку креативності, розвивали навички роботи з нейромережами і актиного використання їх у професійній діяльності.

6 травня о 14:24 | Лисенко О. А. | no comments
Wall
Only authorized users can leave comments.