Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 12 чоловік
Офіційне найменування:
Центр дитячої та молодіжної творчості Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області
Тип навчального закладу:
Установа додаткової освіти дітей та молоді
Населений пункт:
м. Корсунь-Шевченківський
Адреса:
19402, Черкаська обл., Корсунь-Шевченківський р-н, м.Корсунь-Шевченківський, вул. Академіка О.А.Захаренка, 2
Телефон:
(047-35)2-05-98
E-mail:
rcdut-2010@ukr.net


Ми в мережі Facebook 

Наш Центр — радісна країна,
У нім дитинство золоте.
Тут щастя квітами цвіте!

Тут сміх дзвенить, усмішка сяє
І радість сонечком бринить,
І він усіх дітей єднає,
І пісня в синю даль летить. 
Вже стільки літ він всіх єднає – 
Учнівську молодь і дітей.
У світ чарівний випускає
Закоханих в життя людей.
І розвиває в них таланти,
І любить кожного без меж,
І вийшли звідси музиканти,
Художники, артисти теж. 
Бо діти всі талановиті.
Тому всього у нас тут вчать,
Щоб ви в життя йшли працьовиті,
Уміли шити й танцювать. 
Щоб ви змогли себе відкрити,
Відчути радості політ.
Дружити, чесно й світло жити,
І добрими іти у світ! 
І хай наш Центр процвітає
Багато світлих довгих літ!
Нові висоти здобуває
І йде з дітьми в чарівний світ!

     Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості – це мистецька скарбниця юних талантів, творча оселя відданих своїй справі щирих педагогів, які допомагають дитині пізнати світ і себе, долучитися до прекрасного, зробити перші відкриття, здобути перші перемоги. Тут оживають найзаповітніші мрії!

     РЦДЮТ – позашкільний навчальний заклад системи освіти району, який здійснює навчання і виховання у позаурочний час і дає дітям та юнацтву додаткову освіту, спрямовану на розвиток особистості, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та організації змістовного дозвілля. Концепція позашкільної освіти та виховання визначає, що виховна діяльність у позашкільних навчальних закладах і гуртках художньо-естетичного профілю забезпечує художньо-естетичну освіченість та вихованість особистості, здатної до саморозвитку і самовдосконалення.

    Виховання естетичних почуттів, як переконують сучасні психологічні й фізіологічні дослідження, надзвичайно важливе для розумового розвитку дитини. Естетичні емоції супроводжуються напруженням інтелектуальних сил. Це органічний сплав естетичних переживань і пізнання. Сприйняття краси пробуджує думку, наповнює її інтелектуально-естетичним змістом. Глибина розбуджених почуттів є однією із спонукальних сил творчої діяльності. Під впливом мистецтва розвиваються такі елементи творчого мислення, як образність, уява, фантазія, що активізують емоційно-чуттєву сферу людини. Пізнання мистецтва є загальновизнаним дієвим способом формування і розвитку культури особистості.

     Одним із основних напрямів діяльності Корсунь-Шевченківського районного центру дитячої та юнацької творчості є діяльність художньо-естетична, яка забезпечує розвиток творчих здібностей, обдарувань, сприяє здобуттю вихованцями в умовах позашкільного закладу художніх практичних умінь і навичок, оволодінню знаннями в сфері вітчизняної і світової культури та мистецтва. Враховуючи важливість та  виховне значення мистецтва, педагоги РЦДЮТ вважають доцільним застосування методу інтеграції різних видів мистецтва в гуртковій роботі. Розробка технології таких занять залежить від профілю та тематики конкретного заняття гуртка.

    Наша діяльність як позашкільного закладу наповнена гаслом «Кожна дитина талановита!», тому колектив постійно спрямовує свою роботу на  створення оптимальних,  сприятливих умов для особистісного самоствердження та творчої самореалізації наших вихованців.

У листопаді 2023 року розпочала свою роботу конференція регіонального осередку лідерів учнівського самоврядування на тему «Марафон лідерських ініціатив», а 24 квітня 2024 року в онлайн-режимі відбулася її 2-га частина. Учасники заходу – представники від 16-ти закладів загальної середньої освіти з Корсунь-Шевченківської (7), Селищенської (4), Стеблівської (4), Набутівської (1) громад, – президенти, активісти шкільних органів учнівського самоврядування, голови ДЮО «Росичі», педагоги-організатори. Модератор онлайн-зустрічі О.А.Лисенко, методист Корсунь-Шевченківського ЦДМТ, зактуалізувала увагу на ролі та функціях самоврядування, самоорганізації учнів, базуючись на положеннях статті 28 Закону України «Про загальну середню освіту». Обговорюючи питання «Що таке учнівське самоврядування і для чого воно у закладі освіти, яка його мета?» учасники зробили висновок, що це можливість для учнів отримати перший досвід ухвалення рішень, взяття відповідальності за певну ініціативу та відстоювання власних прав у безпечних умовах. А як захищати інтереси і права учнів, звідки беруться учнівські ініціативи, як реалізовуються лідерські проєкти – презентували учні закладів освіти: А.Рабоволенко (Корсунь-Шевченківська гімназія №5), проєкт «Ми – господарі рідного міста»; М.Хмуленко (Квітчанський ліцей), проєкт «Екологія та сучасність»; М.Жуган (Шендерівська гімназія), проєкт «Наші громадські ініціативи – на підтримку ЗСУ». Також виступили із повідомленнями про реалізовані акції, проєкти: О.Томіленко, президент Ліги старшокласників Корсунщини, учениця 11 класу Корсунь-Шевченківської гімназії, і С.Бітюкова, президент міської загальноосвітньої школи №1. Додамо і те, що 23.11.2023р. також презентували свої ініціативи-проєкти: С.Захарук (Корсунь-Шевченківська гімназія №2), «Волонтерська діяльність»; А.Томіленко (Селищенський ліцей), «Рух – це життя»; С.Хаврусь (Стеблівський ліцей), «Шедеври нового покоління»; О.Томіленко (Корсунь-Шевченківська гімназія), «Створення шкільної студії». Координатор учнівського самоврядування Корсунщини О.А.Лисенко подякувала активним шкільним осередкам та їх педагогам-координаторам за творчість, ініціативність, відповідальну громадську позицію, результативну діяльність, таку необхідну сьогодні небайдужість і милосердя, благодійність і волонтерство. У наступному навчальному році «Марафон лідерських ініціатив» продовжуватиметься, тож лідери готуватимуть матеріали з новими ідеями й проєктами Учасники конференції ознайомились із підсумками роботи Ліги старшокласників, ГО «Росичі» за проєктом «Творчість під мирним небом», завданнями на наступний період, погодили організаційні питання діяльності учнівського самоврядування Корсунщини.

Відповідно до розпорядження міського голови від 14.03.2024 року № 142 "Про організацію та проведення щорічної акції "За чисте довкілля" та дня благоустрою" в закладах освіти відбулися акції "За чисте довкілля", під час яких педагоги разом із учнями провели благоустрій та озеленення території. Колектив працівників ЦДМТ активно підтримав ініціативу та впорядкував алею біля відділу еколого-натуралістичної роботи.

У квітні продовжуються творчі звіти гуртків Центру дитячої та молодіжної творчості, які проходять у формі благодійних заходів – концертів, виставок, майстер-класів, дитячих свят тощо.
12 квітня презентували свої здобутки: гурток образотворчого мистецтва «Палітра», керівник М.Глущенко та зразкові художні колективи «Умілі рученята», керівник О.Карпенко, «Школа вокального мистецтва», керівник Т.Стахурська, «Школа східного танцю «Лілея», керівник В.Кириченко. 18 квітня звітували та весну величали вихованці зразкової студії раннього розвитку дитини «Чарівний ліхтарик», керівники Г.Базарна, В.Любко, В.Кравченко, Т.Вінглевська, О.Миронюк, М.Глущенко. 19 квітня відбувся творчий звіт зразкової студії української пісні «Барви Корсуня», керівник В.Гринюк. Дякуємо нашим ЗСУ за захист і можливість дітям займатися улюбленою справою.

Докладніше про заходи за покликаннями:

Доброчинна подія об’єднала дорослих та дітей нашого міста у єдиному бажанні - допомогти нашим Захисникам! 13 квітня на центральній площі у формі театралізованої програми на основі української народно-календарної обрядовості відбувся благодійний захід «Вийди, вийди, сонечко!». До участі у весняному дійстві з хороводами, веснянками, гаївками активно долучилися дитячі колективи ЦДМТ: зразкова вокальна студія «Оріяна» (кер. Т.Вінглевська), зразкова студія української пісні «Барви Корсуня» (кер. В.Гринюк), зразковий колектив «Лілея» (кер. Валентина Кириченко), солістка вокально-інструментального ансамблю «Адажіо» Віталіна Дрозд (кер. В.Столовий), а також дует сестер Валентини Гринюк і Тамари Вінглевської. Творчі майстер-класи провели керівники гуртків О.Топчій, В.Попик. У організаторів (Будинок культури) та усіх учасників була шляхетна мета – збір коштів для наших земляків-захисників. Педагогічний колектив Центру творчості також долучився до збору коштів, поповнивши благодійну скриньку на 1700 грн. Всього на суботньому благодійному заході вдалося зібрати кошти в сумі 33 290 гривень, які будуть передані на придбання РЕБ-станції для 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України.
НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!

Цьогоріч кампанія до Всесвітнього дня води проходила під гаслом «Вода для миру», адже дуже важливо об’єднатися навколо захисту та збереження нашого найціннішого ресурсу, закладаючи основи більш стабільного та процвітаючого майбутнього. Учнівська молодь Корсунщини взяла участь у творчому івенті на цікавий факт за темою "Вода для миру", що проводив Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось. 12 квітня у Центрі дитячої та молодіжної творчості за участі заступника Корсунь-Шевченківського міського голови М.Луценка, начальника відділу освіти, молоді та спорту Р.Савчука, представник Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось вручив сертифікати та призи переможцям і активним учасникам конкурсу, подякував за активну участь у цьому проєкті. З вітальним словом до присутніх звернувся доктор географічних наук, професор, завідувач кафедрою гідрології та гідроекології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, член науково-технічної ради Держводагенства України Василь Васильович Гребінь, який наголосив на важливості управління та екології водних ресурсів і відзначив досить високий рівень написання творчих робіт нашими учнями. Тож, вітаємо призерів та активних учасників творчого конкурсу «Вода для миру», серед яких Брайловська Богдана, вихованка гуртка «Квітникарство» Корсунь-Шевченківського ЦДМТ, керівник А.В.Іванова. Також відзначено подякою наш Центр - за вагомий внесок у розвиток дитячої творчості та активну участь у відзначенні Всесвітнього дня води 2024 року.

Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.