Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 12 common:people_all_forms

Діяльність відділу еколого-натуралістичної, туристсько-краєзнавчої роботи.

Date: 1 лютого 2023 о 14:55, Refreshed 1 лютого 2023 о 15:07
77 views

Взаємодія суспільства з природою є найголовнішою умовою існування людства, тому екологічна освіта і виховання дітей та підлітків є невід'ємною частиною всієї системи освіти. Свідоме і бережливе ставлення кожної людини до природи можливе тільки при наявності екологічної культури, широких екологічних знань, які повинні формуватися з дитинства. Знання екологічних норм, закономірностей розвитку природи, знайомство із загадковим світом тварин, рослин, з особливостями їх поведінки, проблемами, які виникають в їх житті, дуже часто з вини людини, дають можливість кожному відчути особисту відповідальність за майбутнє природи.
Місія гуртків відділу еколого-натуралістичної та туристсько-краєзнавчої роботи полягає у сприянні цілісному розвитку та особистісному становленню кожного гуртківця, в служінні людині, громаді, суспільству, Батьківщині. Нашим завданням є формування творчо-мислячої особистості, здатної до продуктивної праці. Для цього керівники гуртків застосовують різноманітні форми роботи: пошуково-дослідницька та проєктна діяльність, природоохоронні акції, екологічні діалоги, конкурси, колективні творчі справи, екскурсії в природу та інші. Заняття цікавими справами на гуртках відволікає сучасних дітей від воєнних буднів, повітряних тривог, від переживань за своїх рідних, які знаходяться у зоні бойових дій. В теперішній час це головна функція всіх гуртків Центру творчості. А в нашому відділі незамінними помічниками у створенні комфортної морально-психологічної атмосфери, позитивної життєвої мотивації є захоплюючий рослинний світ теплиці і маленькі мешканці живого куточку. Сьогодні в наші непрості, бентежні часи, особливо дощовою, похмурою дниною, коли дерева позбавлені зеленого листя, а земля скута морозами, коли природа спить міцним сном, - люди особливо тягнуться до зелені, до квітів. І тому в осінньо-зимовий період ми проводимо пізнавальні екскурсії для школярів, маємо багато дорослих відвідувачів - жителів міста і тимчасово переміщених осіб з різних регіонів України. В теплиці та живому куточку вони отримують часточку спокою та гармонії з природою. Часто наші гості приходять з гостинцями для тваринок, які дуже вдячні добрим людям за піклування.
Керівники гуртків еколого-натуралістичного напрямку приділяють особливу увагу формуванню в учнівської молоді життєвих цінностей, активної природоохоронної позиції, виховуванню громадянина, патріота своєї Батьківщини через любов до всього живого, вчать любити, берегти, вивчати свій рідний край, його природу, історію та українську мову (І.М.Ковальова, завідувачка відділу).

Comments:
Only authorized users can leave comments.