Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 12 common:people_all_forms

Атестація – шлях до підвищення професійної компетентності педагогів.

Date: 4 квітня 2023 о 14:14, Refreshed 4 квітня 2023 о 14:16
93 view

Сучасна освітня галузь потребує професіоналів, які здатні працювати в умовах швидкого зростання обсягів інформації, готові опановувати й упроваджувати інноваційні освітні технології, сприяти розвитку пізнавальних інтересів і творчих здібностей учнів. Важливу роль у вирішенні цієї проблеми відіграє атестація педагогів, що сприяє постійному розвитку їхньої професійної компетентності. Саме через атестацію долається розрив між здобутою раніше освітою та новими фаховими вимогами сьогодення. Метою атестації керівників гуртків є активізація їх професійної діяльності, стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня фахової майстерності, розвиток творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету педагогічної праці та забезпечення ефективності освітнього процесу.
24 березня 2023 року у форматі круглого столу відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії Центру дитячої та молодіжної творчості, під час якого було розглянуто відеопрезентації про результати діяльності 9-ти педагогічних працівників. Відповідно до Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників (від 21 серпня 2019 р. №800) особливістю атестації у закладі позашкільної освіти є обов’язковість підвищення кваліфікації у 5-річний міжатестаційний період загальним обсягом 120 годин. Всі педагогічні працівники, керівники гуртків, які атестувалися, дотрималися цієї вимоги та пройшли підвищення кваліфікації шляхом навчання за комплексними (90 годин), фаховими (30 годин) програмами підвищення кваліфікації, пролонгованих курсах за комплексами сертифікаційних заходів за накопичувальною системою (16-30 годин) в Черкаському ОІПОПП; підвищили свою інформаційно-комунікаційну, цифрову компетентність в ТОВ «Академія цифрового розвитку», опанувавши курс «Цифрові інструменти Google для освіти»; були учасниками науково-методичних онлайн-заходів - конференцій, вебінарів, семінарів, майтер-класів, творчих лабораторій, тренінгів тощо на електронних освітніх платформах. Чітка система мотивації, вироблена у ЦДМТ, сприяє тому, що керівники гуртків не зволікають з підвищенням кваліфікації, а постійно намагаються підвищити свій рівень педагогічної майстерності: беруть участь у фахових конкурсах, педагогічних виставках, готують методичні розробки та навчальні посібники, проводять відкриті заняття та виховні заходи, сприяють успішній та результативній участі гуртківців у конкурсах, фестивалях, змаганнях, і маючи такі напрацювання, успішно атестуються. Кожен керівник гуртка презентував свою роботу, ділився власними надбаннями, перемогами своїх вихованців та планами на майбутнє. Атестаційна комісія відзначила, що керівники гуртків мають високу фахову підготовку, ефективно використовують в роботі цифрові технології (особливо під час дистанційного навчання), впроваджують в освітній процес сучасні, інноваційні форми та методи, беруть активну участь у діяльності Центру творчості та постійно працюють над удосконаленням фахових компетентностей шляхом самоосвіти. Оскільки основними принципами атестації є відкритість та колегіальність, гуманне та доброзичливе ставлення до педагогічного працівника, повнота, об’єктивність та системність оцінювання його педагогічної діяльності, атестаційна комісія керувалася інтересами педагогів-позашкільників і атестація пройшла в доброзичливій атмосфері, всі матеріали були оцінені об’єктивно та ухвалено неупереджені рішення.
Професійна кар’єра є важливою складовою життєвої стратегії кожного педагогічного працівника, яка ґрунтується на професійному й особистісному зростанні, безперервній самоосвіті і самовдосконаленні. Успішне просування керівників гуртків в освітній діяльності пов’язане з наполегливою працею, досягненням реальних результатів у позашкільній роботі, суспільним визнанням, заслуженими нагородами, пошаною вихованців. Атестація для педагогів – це важливий етап професійного життя, точка опори для подальших здобутків і звершень на педагогічній ниві. Тож, бажаємо їм творчих злетів, професійних успіхів та постійного самовдосконалення!

Comments:
Only authorized users can leave comments.