Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 12 чоловік

Національно-патріотичне виховання молоді в умовах війни.

Дата: 20 лютого о 16:57
36 переглядів

Війна, яку розв’язала рф проти України, призвела до пошуку нових підходів щодо організації освітнього процесу та виховання молодого покоління. При цьому надзвичайної уваги потребує розвиток національно-патріотичного виховання, оскільки воно є важливим чинником національної безпеки і зміцнення держави. Національно-патріотичне виховання покликане сформувати в особистості високу патріотичну свідомість, відповідальну громадянську позицію, почуття любові до Батьківщини та готовність захищати національні інтереси, незалежність і територіальну цілісність України. 20 лютого відбулося засідання круглого столу педагогічних працівників ЦДМТ на тему «Національно-патріотичне виховання молоді в умовах війни». Завданням його учасників було визначення сутності, основних засад національно-патріотичного виховання української молоді в умовах воєнного стану, ознайомлення із законодавчою базою, висвітлення сучасних підходів і напрямів розвитку цієї сфери у закладі позашкільної освіти. Модератор засідання, методист О.А.Лисенко у вступній доповіді-презентації закцентувала увагу на листі МОНУ «Про організацію освітньої діяльності в закладах позашкільної освіти у 2023-2024 навчальному році» від 23.08.2023р. №1/12608-23, де зазначено, що «в умовах збройної агресії російської федерації пріоритетом у педагогічній діяльності кожного педагогічного працівника закладів позашкільної освіти всіх типів повинно бути національно-патріотичне вихованні дітей та молоді відповідно до Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» від 13.12.2022р. та Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України, затвердженої наказом МОНУ від 06.06.2022р. №527». Учасники круглого столу поділилися досвідом роботи з національно-патріотичного виховання, формування громадянської самосвідомості дітей та молоді засобами позашкільної освіти – В.А.Кравченко (культорганізатор), І.М.Ковальова (завідуюча відділом еколого-натуралістичної і туристсько-краєзнавчої роботи), Н.В.Пшоно (завідуюча відділом художньо-естетичного виховання), О.М.Кваша (завідуючий відділом технічної творчості), а керівники гуртків у своїх виступах презентували ефективні форми і методи роботи з вихованцями. Керівник гуртка О.В.Миронюк поділилась досвідом проведення інтелектуальної гри «Я люблю Україну». К.М.Побірченко, заступник директора з навчально-виховної роботи, повідомила про результати проведених благодійних заходів, акцій для допомоги захисникам України. О.А.Лисенко, координатор регіонального осередку учнівського самоврядування, голова РДЮОК «Росичі» ознайомила із соціально-мистецькими, благодійними проєктами, зреалізованими дитячо-юнацькою лідерською спільнотою Корсунщини за період 2014-2024 років, а також презентувала керівникам гуртків актуальні сьогодні, нові навчально-методичні посібники, книги, програми гуртків тощо.
Підсумовуючи виступи й обговорення, учасники круглого столу погодились, що патріотичні почуття і гордість за власну країну мають прищеплюватися українцям із раннього дитинства. Національна ідентичність, свідома громадянська позиція, відповідальність за долю своєї країни – це те, що формується в процесі національно-патріотичного виховання через мову, історію, цінності й традиції. Тому сьогодні виховання громадянина-патріота України має бути пріоритетним завданням на всіх рівнях, адже від нього залежить національна безпека та майбутній розвиток вільної, згуртованої та успішної української нації.
З огляду на вищезазначене педагоги визначили основні завдання національно-патріотичного виховання: формування національної ідентичності та відповідальної громадянської позиції; виховання любові до Батьківщини; шанобливе ставлення до Конституції та законів України, державних символів і державної мови; розвиток бережливого ставлення до природних ресурсів, культурної спадщини нашої країни; популяризація історії, традицій, культури України, українськомовного культурного продукту; формування готовності до захисту національних інтересів і територіальної цілісності України.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.