Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 12 чоловік

Профспілка на захисті професійних, трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан.

Дата: 1 квітня о 11:59, Оновлено 1 квітня о 12:02
11 переглядів

26 березня 2024 року відбулися чергові профспілкові збори первинної організації Профспілки працівників освіти і науки Корсунь-Шевченківського Центру дитячої та молодіжної творчості. На порядку денному розглядалися важливі питання діяльності: про виконання норм і положень колективного договору між профспілковим комітетом та адміністрацією закладу на 2023-2027 роки; про використання коштів профспілкової організації ЦДМТ. На зустріч із трудовим колективом Центру творчості, до участі у зборах був запрошений В.М.Григораш, голова Корсунь-Шевченківської об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
Т.П.Фурса, директор закладу, доповіла про стан виконання колективного договору по всіх розділах. О.А.Лисенко, голова профкому, проаналізувала основні завдання профорганізації по колдоговору в сучасних реаліях та зауважила, що головною метою діяльності Профспілки є здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан. Адже колективний договір є нормативним актом соціального партнерства, визначає узгоджені позиції і дії сторін, спрямовані на співробітництво, створення умов для підвищення ефективності роботи закладу, реалізацію на цій основі гарантій працівників, забезпечення їх конституційних прав, встановлює умови праці і відпочинку, оплати та охорони праці, гарантовані пільги, компенсації і т.д.
Під час обговорення доповідей учасники зборів ставили запитання, на які вичерпні відповіді дали В.М.Григораш, Т.П.Фурса. Серед важливих питань, що піднімалися - встановлення законодавчої справедливості у рівні оплати праці керівників гуртків закладів позашкільної освіти, які мають відповідно до тарифної сітки найнижчі зарплати в системі освіти; тривалості основної відпустки, яка теж найнижча серед освітян, при тому, що у позашкіллі не припиняється освітній процес навіть під час шкільних канікул; виплати надбавки за престижність у розмірі 20% та ін. Із цих питань було вирішено підготувати звернення від колективу працівників ЦДМТ до Корсунь-Шевченківської об’єднаної та обласної організації Профспілки. В цілому виконання норм та положень колективного договору учасниками зборів визнано задовільним.
По другому питанню - про використання коштів профспілкової організації у 2023 році та ознайомлення з кошторисом на 2024 рік поінформувала О.А.Лисенко, голова профкому. У своєму виступі О.М.Топчій, голова ревізійної комісії, доповіла про перевірку фінансової документації профкому. Кошти профспілкового бюджету використовувалися за призначенням: надавалася нецільова благодійна допомога членам Профспілки за їх заявами (у зв’язку з сімейними обставинами, на лікування, операції, народження дітей, на поховання рідних); допомога родинам воїнів, мобілізованим працівникам закладу, підрозділам ЗСУ, потерпілим від підриву Каховської ГЕС; вітання з Днем працівників освіти, з ювілейними днями народження працівників та ветеранів праці (вручення грамот, подяк, квітів) та ін. Порівняно невелика сума витрачена на культмасову діяльність – вручено солодкі новорічні подарунки, організовано поїздку в Черкаси на новорічну виставу Київського театру для дітей членів Профспілки. Учасники зборів затвердили звіти голови профкому і ревізійної комісії та бюджет профспілкової організації ЦДМТ на 2024 рік.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.